keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kriittisyys tiedonhausta

Etsin tietoa oman kaupungin asioista, sekä Telajärven kunnasta. Tietoa hain Oulun kaupungin sivuilta ja Telajärven kunnan sivuilta

Hain tietoa Oulun kaupungista ja löysin oikeaa ja luotettavaa tietoa, esim. kuka on Oulun kaupunginjohtaja ja mitä avoimia työpaikkoja kaupungissa on.

Hain myös tietoa ''Telajärven kunnasta'', jota ei oikeasti ole olemassakaan. Joku oli luonut nettissä Telajärven paikkakunnalle ja sivuilta löytyi kaikenlaista epäluotettavaa ja väärää tietoa. En ymmärrä, miten joku viitsii tuhlata aikaansa, jonkin niin turhan asian vuoksi.

Opin, että netistä voi löytyä kaikenlaista tietoa, myös oikeaa kuin väärääkin ja että yhdeltä sivulta voi löytää paljon asiaa. Opin myös sen, että kannattaa etsiä tietoa monesta eri lähteestä, ennenkuin toteaa asian todeksi.

1. Mieti aina, mihin tieto perustuu.2. Varo feikkiuutisia.3. Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta.4. Tunnista omat heikkoutesi.5. Opi tunnistamaan tyypilliset nettihuijaukset.6. Malta odottaa hetki ennen kuin jaat.7. Käyttäydy hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti