maanantai 17. elokuuta 2015

Pilvipalvelut



Pilvipalvelut
Pilvipalvelulla tarkoitetaan datan säilyttämistä, prosessointia ja käyttöä etätietokoneilla, joihin ollaan yhteydessä internetin välityksellä.
Pilvipalveluita ovat muun muassa: tallennustila, sähköposti sekä pilvessä olevat sovellukset. Pilvipalvelut arkipäiväistyvät koko ajan.Moni yritys harkitsee ja siirtyy käyttämään pilvipalveluita vaikka se on vieläkin kohtuullisen uusi juttu yrityksille.
Google Drive, iCloud ja onedrive ovat sovelluksia joka hyödyntävät pilvitallennusta. Niihin voit tallentaa tiedostoja/kuvia ja voit käyttää ja muokata niitä monella eri laitteella; tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Voit luoda tiedostoja, tallentaa ne kansioihin muutamalla painalluksella  ja jakaa niitä kenelle tahansa.
Google Driveen voit tallentaa sinulle jaetut tiedostot. Google Driveen saat 15GB:ta ilmaista tilaa ja jos tila loppuu kesken voit ostaa sitä lisää. Google Drive-tilin luominen on helppoa ja nopeaa, jos sinulla on Gmail-sähköposti voit vain asentaa Google Driven puhelimeesi/tablettiisi/tietokoneesi ja kirjautua sisään Google Driveen ja hyödyntää sitä heti.
iCloud-tilin luominen käy millä tahansa Applen laitteella. Jos otat iPhonella kuvan, se tallentuu automaattisesti iCloudiin.
Onedrive on Microsoftin pilvipalvelu jossa tilin luominen käy yhtä helposti kun Google Drive tilin luominen. Onedrivessa teet vain käyttäjän ja heti sen jälkeen voit hyödyntää onedrivea. Onedriveen saat myös 15GB:ta ilmaista tallennustilaa
Pilvipalveluita voit hyödyntää koulussa, töissä, harrastuksissa, kotona, melkein missä vaan. Voit lähettää tärkeitä tiedostoja/lomakkeita/kuvia vaikka työkaverillesi, eikä mene kuin hetki.

Lähteet:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti